Ingredienser

900 g Ferdig utvannet klippfisk
1 Store løk
1 1/2 dl Olivenolje
2 Grønne paprika
1 boks Hermetisk tomat (á 500 g)
4 Hvitløksbåter
2 dl Tørr hvitvin
ca. 8 dl Vann
Safran
1 ts Grovmalt svart pepper
4 ss Hakket persille
100 g Brødterninger

Tilberedning

Fjern eventuellt skinn og ben fra den utvannede fisken (gjerne 2 døgn). Skjær den opp i 2-3 cm store stykker.
Stek brødterningene gylne og sprø i litt olje. Legg tilside på et fat.
Hakk løken og skjær paprikaen i terninger. Surr disse i olje.
Hakk tomater og skrell hvitløksbåtene (hele skal fjernes senere).
Ha alt i gryten, når det begynner å koke helles vinen i. La det dampe litt.
Tilsett 8 dl kokende vann og kok opp igjen. Tilsett safran.
Legg fiskestykkene i blandingen, når det begynner å koke tilsettes resten av oljen, samt pepper og hakket persille.
La alt småkoke på svak varme i ca. 5 minutter.
Bland forsiktig og server med brødterninger, en god salat og en fyldig rødvin.

(Besøkt 137 ganger, 1 besøk i dag)