Ingredienser:
minstens favorittbrød
4 ferske modne tomater
(1/2 rødløk for de voksne)
1 boks tunfisk i vann
oliven
olivenolje
1 ss sukker
saften av 1 grapefrukt
saften av 1 appelsin
(salt og pepper til de voksne)
ferske urter (fersille, basilikum, timinan)

Fremgangsmåte:
Åpne tunfiskboksen og gi den litt luft og et par skvetter god olivenolje.
Flå tomatene, og hakk dem fint opp. Til voksne kan du skjære tomatene i tykke skiver og rødløk i tynne skiver.
Dressingen lager du ved å blande sukker, grapefrukt- og appelsinsaft i en liten kjele som kokes inn til det blir en sirup. Sirupen skal få litt karamellfarge. Tilsett 1 ts vann og rør inn olje.
Bland tunfisk og dressing. Til de minste kan du blande i litt finhakket tomat. De voksne kan få tomaten dandert på salaten til slutt.
Spises med brød og et par oliven.
Pynt med grønne urter.
Til de aller minste kan du blande inn litt oppsmuldret brød, eller smøre salaten direkte på skiven.

Porsjoner: 4 porsjoner

Kommentarer:
fra 1 år