Ingredienser

1 ¼ liter lunka vann
50 gr. gjær
4 ss. peanøttolje (eller annen olje)
2 ss. brunt sukker
2 strøkne ss. salt
1 ”neve” hele hvetekorn
2 ”never” lettkokte havregryn
100 gr. sammalt hvete grov
ca. 1,7 kg. hvetemel

Tilberedning

Løs gjæren opp i vannet. Bland inn resten av ingrediensene. Dersom du bruker kjøkkenmaskin så kjører du maskinen i ca. 5 minutter. Tøm deigen ut på benken og la den heve tildekket i ca. 10-15 minutter.

Lag avlange brød som settes med to fingerbredder mellom rom i langpanne eller stekebrett (ca. 15 på hver brett).

Etterheves tildekket i ca. 30 minutter. Pensles med peanøttolje (eller annen olje).

Sett stekeovnen på 275 grader, når den er varm og frokostbrødene er ferdig hevet, kaster du et glass vann inn i stekeovnen og setter brettet med brød inni. Skru så stekeovnen ned til 225 grader. Steketid ca. 15 minutter midt i ovnen.

(Besøkt 206 ganger, 1 besøk i dag)