Ingredienser:
250 g valnøtter
3 ss havrekli
6 eggehviter
1 ss smør
1 dl Natreen/Canderel
3 dl friske bær eller hakket frisk frukt
1 dl saftkonsentrat med kunstig søtstoff
1 dl vann
7-8 ts gelatinpulver
1 ss mager kesam

Fremgangsmåte:
Smør en rund springform ca. 24 cm.

Kjør nøtter, havrekli og smør i en kjøkkenmaskin til alt er finhakket og blir en slags deig. Bland i søtstoff. Visp eggehvitene stive og skjær dem inn i nøtteblandingen. Fordel jevnt i kakeformen og stek i ca. 30 min. på 175 grader. Avkjøles i formen.

Bløt gelatin i det kokende vannet. Tilsett saftkonsentrat og la det hele avkjøle litt. Dekk bunnen med bær eller frukt og hell den avkjølte saftgelatinen over. Sett kaken kaldt til den skal serveres. Skjær godt langs rammen på kakeformen så den er lett og ta av. Flytt kaken (med kakeformbunnen) til et pent fat og pynt med en klatt krem eller mager kesam og et par blader sitronmelisse.

Porsjoner: 8 kakestykker

(Besøkt 250 ganger, 1 besøk i dag)