Blant alle verdens merkelige matretter, er det få som stiller i samme klasse som den japanske fiskeretten fugu. En rett så farlig, at det krever flere års utdannelse for å lære å tilberede den, og den minste feil under prosessen kan koste livet til den som fortærer den. Fisken inneholder nemlig en type nervegift så sterk, at selv ørsmå mengder av den er dødelig. I Japan omkommer en mengde mennesker årlig etter å satt til livs den farlige retten, og på flere sushirestauranter er den nå forbudt å servere.

Grunnen til at denne fisken er så populær er først og fremst fordi den riktig tilberedt kan være en smaksopplevelse av de sjeldne. Servert i akkurat passe dose vil den også gi en mild følelse av nummenhet i munnen, og det er her den perfekte balansegangen søkes å oppnås. For lite fisk, følelsen uteblir, for mye fisk, man dør.

Hvem og hvordan det i sin tid ble oppdaget at denne lille krabaten var spiselig bare den ble tilberedt riktig, forteller historien ingenting om.

For mer om sushi se:
http://www.mineoppskrifter.no/er-sushi-det-samme-som-ra-fisk/

http://www.mineoppskrifter.no/lag-sushi-med-venner/
http://www.mineoppskrifter.no/sushi/