Ingredienser:
Hjortehjerte
Svisker, stenfrie
Margarin til steking
Salt og pepper
Buljongterninger

Fremgangsmåte:
Legg hjertet i rennende kaldt vann. (Det kan i tillegg ligge natten over i lettsaltet vann i kjøleskapet). Pass på at det ikke er rester av levret blod inne i hjertet. Klem det hardt, og kjenn at det er rent og fint inni.

Tørk hjertet og renskjær inngangene. Fyll det med svisker, dvs. press de godt inn i gangene. Fres så det fylte hjertet i margarin på sterk varme. Dryss på salt og pepper. Snu hjertet mens du steker, så det blir brunt rundt heile. Senk varmen og slå over vann, slik at det dekker 2/3 av hjertet. Legg i et par buljongterninger. Legg på lokk og la hjertet trekke over svak varme i ca. 1 time.

Ta hjertet ut av pannen og la det hvile under aluminiumsfolie, før du skjærer det i skiver og serverer.

Fylt hjortehjerte er godt både som varmrett og kaldt pålegg. På brødskiven anbefales majones under og litt sennep oppå. Som middag er det best med poteter og gjerne med rødkål til. Annet godt tilbehør er stekt sopp, brokkoli, asparges, gulrøtter m.m. Viltsaus lager du av kraften du kokte hjertet i.

(Besøkt 1 301 ganger, 1 besøk i dag)