Ingredienser

Kjøttsaus:

400-500 gram kjøttdeig
1 stk løk
2 stk gulrot
1 glass tomatpurè
1 boks knuste tomater
1 boks vann (fylt i den tomme hermetikkboksen etter de knuste tomatene)
1-2 ts mørkt buljongpulver
salt, pepper, basillikum, hvitløkspulver og litt karri, alt etter smak.

Ostesaus:

5 dl melk (2 dl av dem ristes ut med 3 ss hvetemel)
4 kliper revet ost
salt, hvit pepper, hvitløkspulver.

Revet ost til gratineringen.

Tilberedning

Fres løken blank i ei gryte.
Tilsett kjøttdeigen og brun den sammen med den gyldne løken.
Tilsett gullerøttene som du har revet i et råkosthjern.
Putt i glasset med tomatpurè og boksen med knuste tomater. Fyll den tomme boksen med vann og hell det i gryta. Tilsett buljongen og kok opp. Smak til med det øvrige krydderet slik at du synes det smaker godt.

Sett gryta til side under lokk mens du lager ostesausen.

Ta 3 av 5 dl melk i en kjele. Rist de siste 2 dl melk sammen med 3 ss mel og tøm det i kjelen sammen med den andre melka. dryss i salt, pepper og hvitløkspulver. Kok opp under omrøring. Tilsett revet ost sånn at den smelter.

Legg kjøttsaus, ostesaus og så plater lagvis i en form.
Start med kjøttsaus og avslutt med ostesaus.

Stek formen under folie i ca 20-25 minutter uten ost på toppen først. Ta så av folien og strø over revet ost og stek i ca 15 uten folie over så osten blir fin og litt gylden.
Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.

(Besøkt 1 486 ganger, 2 besøk i dag)