Ingredienser:

250 gr melis
300 gr smør
1 l helmelk

100 gr gjær
1,5 kg hvetemel

Smeltet smør, sukker og kanel.
Vaniljekrem

Tilberedning:

Kok opp melis, melk og smør og sett til avkjøling. Rør inn hvetemel og gjær ( hard jobbing hvis du ikke har kjøkkenmaskin)og lag bollene direkte uten heving.
Del deigen i to og kjevle hver del ut i et rektangel. Pensle med smør og dryss sukker og kanel over.
Rull sammen til pølser og skjær passelige emner som settes på stekeplate.
Nå skal bollene heves i ca 1 time.

Lag en fordypning i hver bolle og legg en god klatt med vaniljekrem i fordypningen.

Pensles og stekes ved ca 225 grader i ca 10 min. Følg med i ovnen da hver ovn steker litt forskjellig.Legges på rist til de er avkjølt.

Du kan gjerne ha melisglasur på bollene når de er kald men de er like god uten.

No votes yet.
Please wait...