Ingredienser

DEIG
125 gram smør
2 dl hvetemel
1 dl grovbakst
2 1/2 ss kaldt vann
2 løk

FYLL
2 store gulrøtter
1 løk
1 squash
1 1/2 ss mel
1 1/2 dl melk
2 ss kapers
2 egg
1/2 kvast persille
salt og pepper

Tilberedning

1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Hardkok eggene og la dem kjølne før du finhakker dem. Rens og hakk grønnsakene.

4. Surr grønnsakene i smør til de er knapt møre (det må ikke bli brunt).

5. Dryss over mel og rør. Hell i melken og rør til det tykner. Smak til med salt og pepper og rør i persille, kapers og egg.

6. Fordel halve paideigen i en form godt opp på kanten, prikk med gaffel og stek i 10 minutter ved 200 grader.

7. Fordel fyllet i paien. Kjevl ut resten av deigen og legg over som lokk. Lag et lite hull i toppen. Pensle med vann eller melk og stek i ytterligere 30 minutter.

(Besøkt 489 ganger, 1 besøk i dag)