Ingredienser

2-3 gulrøtter
200 gr kålrot
250 gr brokkoli
1 rød paprika
vann
salt
4 egg
3 dl kremfløte
2 ts basilikum
1 ts salt
½ ts pepper
3-4 dl revet ost med kraftig smak

Tilberedning

Skrell gulrøtter og kålrabi og skjær dem i 1 ½-2 mm tynne skiver. Skjær av brokkolibukettene og skjær stilkene i staver. Strimle paprikaen.
Kok opp lettsaltet vann og brokkolistilkene i 3-4 min. Gulrøtter, kålrot og brokkolibuktter kokes ca 2 minutter. La alt renne godt av.
Pisk sammen egg, fløte, basilikum, salt og pepper med en gaffel.
Legg grønnsaker, eggeblanding og ost lagvis to ganger i en lett smurt, avlang brødform, ca 1 ½ liter. Eggeblanding og ost skal være øverst. Strø litt salt og pepper mellom lagene.
Dekk med aluminiumsfolie og stek patéen ved 200 grader ca 1 time eller til eggestanden har stivnet. Fjern folien etter ca 30 minutter. La patéen hvile i formen i 10-15 minutter. Hvelv patéen over på et fat og skjær den evt. i skiver.
Kan serveres varm med tomatsaus, men er også god kald. Serveres med brød, ost og salat. Er god til de fleste varmretter og middager.

Tomatsaus:
1 boks knuste tomater (400 gr )
½ terning grønnsakbuljong
1 ss sennep
2 ts brunt sukker
3 ss hakket persille
salt
pepper

Bland tomater, grønnsakbuljong, sennep og brunt sukker i en kjele. La det koke i noen minutter. Bland i persillen og smak til salt og pepper.