Ingredienser

1 kg krabbeskall
4-8 ss krabbekjøtt
1 dl olivenolje
150 g mire poix, enblanding av purre, løk, selleri og gulrot i små terninger
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 ss hakket dillstilker
1 ts tørket rosmarin
1 ts kajennepepper
1 ss paprikapulver
2/3 liter fløte
vann
75 g smør
2 ss calvados

Tilberedning

Legg krabbeskallet i fryseren en times tid, pakket i en tykk plastpose. Ta ut posen og bruk et kjevle til å knuse skallene så godt du kan.

Ha oljen i en kjele på sterk varme. Hell det knuste skallet i og fres i ca 5 minutter mens du hakker litt i det med en tresleiv.

Grovhakk hvitløken og grønnsakene. Stek grønnsakene og hvitløken med tomatpuré, dillstilker, rosmarin, kajennepepper og paprikapulver. Stek sammen med krabbeskallet i 1 minutt.

Hell på 5 dl av fløten og vann til det dekker skallene. La det småkoke i ca 30 minutter.

Sil denne kraften i grov sil og ha den tilbake i kjelen. Kok den inn til ca to tredjedeler på sterkere varme. Pisk smøret inn med stavmikser. Pisk resten av fløten, ca 1,5 dl, til stiv krem og rør inn calvados.

Ha krabbekjøttet i varme dype tallerkener. Hell suppen over og bruk en skje til forsiktig å fordele calvadoskremen på toppen.

Gratiner tallerkenene på øverste rille i ovn på 230 C til kremen er gyllen.