1. Forbered grillen

Sjekk at grillen er skikkelig rengjort når du begynner. Et tips er å legge folie i bånn, som seinere byttes fra gang til gang.

2. Plasser kullet riktig

Det beste er å legge kullet i en pyramideformet høyde. Hell på tennveske (ikke for mye) og lat kullet dra i 5-10 minutter. Spre ikke ut kullet før det har tent skikkelig.

3. Grill ikke kjøleskapskaldt

La ingrediensene stå framme en halvtime før du legger dem på grillen.

4. Grillkurv

Bruk gjerne en grillkurv i teflon som du plasserer fisken i eller sørg for å olje inn grillbrettet skikkelig, så fisken ikke setter seg fast.

5. Grill i riktig øyeblikk

Gløden skal være skikkelig het og brettet varmt når du legger på fisken. Når du har fått en bra glød, kan du begynne med å legge grillbrettet på høyeste hakket og senere flytte det nedover. Ha gjerne en sprayflaske med kaldt vann tilgjengelig i tilfelle gløden blir for varm.

6. Grill riktig fisk

Fet eller fast fisk som f.eks laks, røding, kveite, tunfisk og breiflabb passer best til å grilles. Mager fisk bør marineres og fisk med løst kjøtt grilles i folie.