Ingredienser

500 g kyllingfilet

Marinade:
1 liten finhakket gul løk
2 ts ferksrevet ingefær
2 pressede hvitløksfedd
2 ss lime- eller sitronsaft
1 ss soyasaus
1/2 ts salt

Peanøttsaus:
1 ss jordnøttolje
1 presset hvitløksfedd
4 ss peanøttsmør
1 krm chilipepper
1 ss soyasaus
1 ss lime- eller sitronsaft
t ts honning
2 dl kokosmelk

Tilberedning

Skjær kyllingiletene diagonalt i centimetertykke strimler og legg dem i en bolle. Bland ingrediensene til marinaden og hell over. Rør om. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til marinering (gjerne over natten).

Sausen:
Varm oljen i en kjele og fres hvitløken myk på middels varme i 2-3 minutter. Rør i de øvrige ingrediensene og kok opp.

Hell marinaden av kyllingen og tørk av med husholdningspapir. Tre kyllingstrimlene på spyd og rill 2-3 minutter på hver side til de har fått fin farge og er gjennomstekte.