Ingredienser

600 g benfritt storfekjøtt (bog eller høyrygg)
smør
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
150 g bacon
2 løk
1 gulrot
1/2 flaske rødvin
1 ss tomatpurè
2 hvitløkbåter
1/2 ts timian
1 laurbærblad
200 g sjampinjonger
en dæsj sausjevner til brun saus (eventuelt hvetemel utrørt i kaldt vann)

Tilberedning

Skjær kjøtt i terninger (ikke for små).
Brun kjøttet i små porsjoner ved sterk varme. Ha over i en gryte.
Kok ut pannen mellom hver bruning (og tøm det opp i gryta sammen med kjøttet).
Tilsett salt og pepper.

Skjær bacon i strimler og brun dem. Tilsett renset løk skåret i båter (jeg lager tynne båter). Brun til løken er gyllen. Ha over i gryten.

Gulrot renses og skjæres i skiver. Tilsettes i gryten sammen med rødvin, tomatpurè, hakket hvitløk, timian og laurbærblad.

La det hele småkoke til kjøttet er mørt (ca en time).
Sjampinjongene renses, brunes og tilsettes i gryten.

Tilsett hvetemel rørt ut i litt vann eller sausjevner til brun saus.
La det hele trekke i ca. 15-20 minutter.