Ingredienser:
Deig:
250 g finrevne gulrøtter (ca 2 middelstore)
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
100 g valnøttkjerner
200 g hvetemel
2 toppede ss bakepulver
1/2 ts malt ingefær
1 middelstort egg
150 g brunt sukker
1 dl olje (vi brukte solsikkeolje)
200 g Q-yoghurt eller lettrømme

Glasur:
100 g melis, 1 ss sitronsaft. Evt. 12 små marsipangulrøtter hvis du får tak i.

Fremgangsmåte:
Riv gulrøttene. Bland i 1 ss sitronsaft og revet skall fra sitronen. Mal valnøttene eller ha dem i en plastpose og finknus dem med et kjevle.

Sett ovnen på 180 grader. Smør et muffinsbrett med plass til 12, eller sett klar 12 papirformer. Sett gjerne dobbelt, 2 former til hver muffin.

Bland mel, bakepulver og ingefær. Visp egget sammen med sukkeret. Hell gulrøttene og valnøttene i eggeblandingen, bland godt. Hell til slutt i melet og bland alt raskt sammen. Det hevdes at hemmeligheten bak gode muffins er at det ikke røres for lenge i deigen.

Fyll deigen i formene og la de steke ved 180 grader i ca 25 minutter. Prøv med en bakepinne om de er ferdige.

La de stå i ca 5 minutter etter at de er tatt ut av ovnen. Hvelv dem ut av formen dersom du har brukt muffinsbrett. La de kjøle av. Lag melisglasur og pynt etter smak.

(Besøkt 153 ganger, 1 besøk i dag)