Ingredienser

2 flådde harer
en liten bit sellerirot
1 purre
1 ss tomatpuré
3 dl madeira
20 einerbær
2 kvaster timian
2 ts sucker
1 ts revet fersk ingefær
saft av ¼ sitron
2 gule løk
2 gulrøtter
5 ss smør
2 ½ dl viltkraft eller vann
15 hvite pepperkorn
1 laurbærblad
2 kvaster persille
1 ts salt
2 dl fløte

Tilberedning

Del harene, og legg vekk indre- og ytrefiletene og lårene. Dette kan brukes senere til andre retter. Hakk resten i småbiter som legges i langpanne og brunes i ovn ved 225 C til bena er pent brune.

Skjær grønnsakene i biter, og fres dem i smør i en stor kjele. Tilsett så tomatpuré, hell over madeira og la alt koke noen minutter.

Legg de brunede ben- og kjøttbitene i kjelen, hell over viltbuljongen (eller vannet) og gi det et oppkok. Skum godt, ha i krydderet og la alt småkoke i ca 2 timer.

Når det er ferdig siles suppen. Smak til med sukker, salt, pepper og revet ingefær. Smaksett med sitron.