Ingredienser:
Bunn:
175 g smør
150 g melis
200 g hvetemel
150 g malte hasselnøtter
1 ts bakepulver

Fyll:
60 g smør
125 g melis
2 ss hvetemel
4 dl melk
1 ss pulverkaffe
100 g lys melkesjokolade

Pynt:
3 dl kremfløte
høvlet sjokolade

Fremgangsmåte:
Rør smør og melis lyst og kremet. Rør inn mel, nøtter og bakepulver. Elt deigen litt med hendene og sett kaldt 30 minutter. Del deigen i fire og kjevle hvert emne til et rektangel 10 x 20 cm. Legg kakene på stekebrett og stek ved 175 grader i ca 18 minutter, til de er såvidt stivnet. Avkjøl på stekebrettet.
Smelt smøret og rør inn melis og mel. Spe med melk og rør inn kaffe og sjokolade. Rør til kremen når kokepunktet og tykner. Avkjøl. Legg kakebunnene samen med sjokoladekrem mellom lagene. Dette kan med fordel gjøres en dag eller to i forveien, det blir kaken bare bedre av. Stivpisk fløten og dekk kaken med den og dryss høvlet sjokolade over.

(Besøkt 362 ganger, 1 besøk i dag)