Ingredienser

175 g hvetemel
200 g havregryn
140 g smør
100 g sukker
2 ss lys sirup (her har jeg for øvrig funnet ut at det kan lønne seg med litt ekstra)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
100 g rosiner (hakket)
200 g sjokolade (hakket)
70 g hasselnøtter (hakket)
1/2 dl vann

Tilberedning

Smuldre, mel, havregryn, smør, bakepulver, sukker og salt. Tilsett sirup, rosiner og vann og elt sammen. Bland inn sjokolade og nøtter til slutt. Rull deigen til en eller flere pølser (ca 5-7 cm diam.), legg i kjøleskap en halvtimes tid. Skjær i maks. 1 cm tykke skiver og legg på plate med bakepapir. Forvarm ovnen til 200 °C, senk deretter temp. til 175, og stek kakene midt i ovnene i 10-15 min.

(Besøkt 759 ganger, 1 besøk i dag)