Ingredienser

4 rå poteter i tynne skiver
2 grovhakkede løk
12 dl vann + 2 fiskebuljongterninger
3 dl til sammen av fint oppskårne, lange strimler av like deler gulrot, sellerirot og purre
1 ss smør, margarin eller olje
1 dl kremfløte
250 g benfri laks i små terninger
salt
pepper
nymalt allehånde
1-2 ss presset sitron
2 ss romtemperert smør
finhakket dill
sitronbåter

Tilberedning

Begynn med å lage istand alle grønnsakene. Kok først potetskiver og grovhakket løk i buljongen i en stor kjele. Kok til potetene er halvmøre (4-5 min).

Fres i mellomtiden grønnsaksstrimlene i litt smør, margarin eller olje. Ha strimlene i suppen når potetene er nesten møre. Hell også fløten og la suppen koke i 5 minutter.

Ha deretter i lakseterningene og la det trekke 1-2 minutter til. Smak til suppen forsiktig med salt, pepper og ytterst lite nymalt allehånde, samt presset sitron.

Server suppen med rikelig finhakket dill på toppen og sitronbåter og kvern med pepper på bordet.