Ingredienser

250 g usaltet smør, romtemperert
60 g melis
210 g hvetemel
60 g maisenna
FYLL:
220 g melis
1 ss usaltet smør, romtemperert
1 ss pasjonsfruktkjøtt

Tilberedning

Forvarm ovnen til 200 C. Smør en stekeovnsplate.

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Sikt hvetemel og maisenna over. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Dekk til og la deigen hvile i kjøleskapet i opptil 30 minutter.

Ta mel på hendene og rull deigen raskt mellom håndflatene til 18 like store kuler. Legg dem på stekeplaten med god avstand mellom hver slik at de har plass til å flyte utover under stekingen. Trykk kjeksene ned med en gaffel slik at gaffelen etterlater merker. For at gaffelen ikke skal sitte fast i deigen, kan du dyppe den i litt melis.

Stek kakene midt i ovnen til de så vidt begynner å få farge, ca 15 minutter. Avkjøl dem på stekeplaten i 2 minutter og legg dem forsiktig over på en rist med en stekespade av metall. Kjeksene er svært skjøre og må derfor behandles forsiktig. Avkjøl den helt.

Lag fyllet: Rør sammen melis og smør. Rør inn akkurat så mye fruktkjøtt at fyllet blir glatt og smørtykt.

Legg kakene sammen to og to med undersiden mot hverandre og fyll imellom. La fyllet stivne i 20-30 minutter før servering.

(Besøkt 180 ganger, 1 besøk i dag)