Ingredienser

1,5 kg renskåret, magert svinekjøtt
100-150 g spekk
200 g kokte poteter
3 ss potetmel
2 ss salt
2 ts hvit pepper
2 ts allehånde
2 ts ingefær
6 dl melk
2,5 dl vann
2,5 – 3 meter tarmer

Tilberedning

Kjøp svinetarm hos slakteren. Skyll tarmene i kaldt vann. Skjær kjøtt, spekk og poteter i terninger. Mal kjøttet på kjøttkvern eller i en foodprocessor. Bruker man kjøttkvern skal kjøttet males to ganger og spekk og poteter en gang.

Tilsett potetmel og krydder og spe deigen, først med melken, og så med vannet til deigen er glatt og fin, men ikke for løs.

Sett pølsehorn på kjøttkvernen. Trekk tarmen inn på hornet og knyt for enden. Fyll tarmen med pølsefarsen, jevnt men ganske løst. Tvinn tarmen et par omganger når pølsen er passe lang, ca 20 cm. Knytt for endene når tarmen er fylt.

Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett litt salt og legg pølsene i. La de trekke uten lokk i ca 15 minutter. Stikk forsiktig i en pølse for å se om den er ferdig. Da skal det renne ut klar kjøttsaft.

Server pølsene med kokte poteter og kålrotstappe.

(Besøkt 215 ganger, 1 besøk i dag)