Ingredienser

1 ss husk
½ dl vann
3 dl fin glutenfri melblanding
1 egg
1 krm salt
1-2 ss vann

Tilberedning

Legg husk i bollen til kjøkkenmaskinen og hell på ½ dl vann. Bland godt og la det svelle noen minutter.

Mål opp melet nøyaktig og hell det i bollen. Tilsett egg, salt og eventuelt smakstilsetning. Start maskinen og la den gå til alt er godt blandet. Tilsett vannet dråpevis mens maskinen går, men ikke mer enn til at melsmulene danner en deig. La deigen eltes fortsatt en stund.

Kjevle ut deigen til ønsket pastasort, for eksempel spaghetti eller tagliatelle. La pastaen ligge luftig en stund før den brukes. Legg pastaen i rikelig kokende lettsaltet vann. La vannet koke opp igjen og beregn 2-3 minutters koketid. Da vil pastaen ha litt tyggemotstand. Rør forsiktig rundt. La pastaen renne godt av, men ikke skyll den. Drypp over litt olivenolje og server straks.

(Besøkt 102 ganger, 1 besøk i dag)