Ingredienser:

Pastasausen er laget på basis produkter, men i tillegg har jeg brukt den nydelige «cherry tomato salsa» sausen fra Gourmeten.no. Den er laget av søte Ciliegino cerrytomater som dyrkes på sørspissen av Sicilia, og brukes som basis i pastasauser, pizza, gazpacho, supper og Bloody Mary.

– 1 stk. løk
– 2 hvitløksbåter
– 2 ss olivenolje
– 1 boks hermetiske tomater, gjerne hakket
– 2 ss tomatpurè
– Saften av 1/2 sitron
– 1/2 flaske cherry tomato salsa
– 10 stk. sorte oliven

Tilberedning:

Finhakk løk og hvitløk. Fres det lett i olivenolje på pannen. Jeg har lært fra Hellstrøm at løken får best smak om man har tålmodighet og ikke steker den på for høy varme, heller middels varme i ca. 5-6 minutter slik at den gode sødmen i løken kommer frem. Da får løken en finere konsistens og sødmen er mer fremtredende.

Ha i tomatpurè, hermetiske tomater, sitron og cherry tomato salsa og la sausen koke inn litt. Har du ikke salsa sausen kan denne sløyfes. Den setter en god søt og pikant smak men er ikke et must.

Del oliven i to og ha over i sausen rett før servering.

Porsjoner:
4-6 porsjoner