Hjerteforma kjeks | Mine oppskrifter


Ingredienser:
100g meierismør
2,5 dl sukker
1 stort egg
5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2-3 ss melk

Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt. Bland i egget. Arbeid inn mel, bakepulver og melk. Om deigen er svært tørr – ha i litt mer melk. Legg deigen tildekket med plast i kjøleskapet i minst en time (gjerne over natta). Kjevle så en ½ cm tjukk leiv. Stikk ut kaker med hjerteform. I halvparten av hjertene stikker du ut midten av kakene med en liten hjerteform (slik at det blir en kant som er forma som et hjerte). Dypp de hule hjertene i ett pisket egg og så i sukker – legg de over de med midt i og trykker dem lett sammen. Kakene steker du ved 200oC i 5-7 minutt. Kjeksene skal være lyse. Når man tar de ut av ovnen er de myke, men når de kjølner blir de harde og knallgode.

Rating: 4.7. From 6 votes.
Please wait...