Ingredienser

1 kg kjøttdeig/karbonadedeig av hjort
2 ss potetmel
2 egg
2 ts svart pepper
1 ss salt
1 ts muskat
1 stor finhakket løk
1/2 kopp fløte
Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå så den fastner litt i konsistensen. Stek karbonadene gyldne på begge sidene (ikke stek for lenge, kakene skal beholde rose farge mot kjernen).

Saus:

1 pk skivede sjampinjonger
6 biter soltørkede tomater
1/4 glass hel grønn pepper
6 sjalottløker
10 skiver mørk geitost
0,5 dl soyasaus
1pk viltsaus

Tilberedning

Kok opp viltsausen i en stor kjele etter henvisning på posen. Hell i den grønne pepperen, soyasausen og geitostskivene. Rør om jevnlig og la stå på svak varme uten å koke.

Stek sjampinjongene i brunet smør eller olje. Hell sjampinjongene, sjalottløkene og de soltørkede tomatene i gryten. Legg oppi ønsket antall karbonader og la det hele putre i gryten i 5 minutter.

Serveres med stekte poteter i båter eller andre varianter av poteter.

(Besøkt 9 795 ganger, 1 besøk i dag)