Ingredienser:
Ca. 1,5kg. hjortesteik
Smør til bruning
Salt
Pepper
Einebær
1 løk i båter
2 gulrøtter
1/2 knollselleri
2 ts rosmarin
l ts oregano
Vann eller kraft

Fremgangsmåte:
Gni inn steiken med salt og pepper. Varm smør i steikepannen, og brun steiken på alle sider. Kok ut stekepannen med litt vann.

Bruk en langpanne eller ildfast form, der du legger i gulrot, løk og knollselleri som er delt i små stykker.

Lag en krydderblanding av 6-8 einebær, rosmarin og oregano. Gni steiken inn med dette, før du legger den oppå grønnsakene. Hell over kraften fra stekepannen og sett steiken i ovnen ved 200 grader. Bruk steketermometer. La den steke ca 1-1,5 time. Hell litt kraft eller vann over kjøttet i løpet av stekeperioden. Følg med på temperaturen. Når kjemetemperaturen er ca 62 grader er steiken ferdig. Ta ut steiken og pakk den i aluminiumsfolie. Da vil varmen og saften fordele seg inne i steiken. La den hvile ca 15 minutter før den skjæres i fine stykker.

Bruk sjyen frå langpannen og lag en saus: Sil sjyen. Lag smørjevning i stekepannen eller bruk litt smør og brun maisenna. Hell over sjyen, tilsett salt, pepper og l ts sukker. I stedet for sukker, kan brukes for eksempel ripsgele, rognebærgele eller portvingele. Tilsett 4 dl. buljong eller kjøttkraft. Ha i noen skiver brunost, 3 dl. fløte og 2 dl. rødvin. La sausen koke 10 minutter.

Til hjortesteik smaker det godt med kokte poteter, kokt rosenkål, gulrot, brokkoli eller lignende grønnsaker, samt rørte tyttebær, ripsgele eller rognebærgele.

Porsjoner: 6 pers

(Besøkt 6 649 ganger, 1 besøk i dag)