Ingredienser

200 gr mandler
200 gr sukker
2 egg
1 ss kakao
Revet skall av ½ appelsin

Tilberedning

Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinkall.
Ha over i smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen på nederste rille ved 175 grader i ca 25 minutter.

Fyll:
200 gr hvit kokesjokolade
4 dl kremfløte
3 eggeplommer

Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring, til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå minst en time i kjøleskapet før den skal serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskapet i ca ½ time før servering.