Ingredienser

8 hvitløksbåter, grovhakket
1 gulrot i skiver
1 ss sellerirot, finhakket
1 tomat i skiver (bør skrelles)
1 ss matolje
½ l grønnsaksbuljong
1 ts basilikum
½ ts timian
1 laurbærblad
2 egg
2 ss hvitvinseddik
Frisk persille, grovhakket

Tilberedning

Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger.

(Besøkt 116 ganger, 1 besøk i dag)