Ingredienser

1 ss. matolje

½ hakket løk

400 gr. kjøttdeig

2 tomater, hakket

½ dl. mild chilisaus

½ ts. salt

1 ts. basilikum

½ – 1 ts. chilipulver

1 krm.pepper

1 dl. revet ost

Deig:

2 dl. melk

25 gr. gjær

1 ss. matolje

1 ts.salt

1 ts. sukker

6-7 dl. hvetemel

Tilberedning

Varm oljen i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Ha i kjøttdeigen og brun den til den har fått farge.

Tilsett hakkede tomater, chilisaus, salt og krydder. La kjøttdeigen småputre i 5 minutter. Smak og tilsett evt. mer krydder.

Varm melken til 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør den ut i litt av melken.

Tilsett resten av melken samt olje, salt, sukker og mel. Arbeid deigen sammen.

Kna deigen smidig på et melstrødd bakebord. Kjevle den ut til en avlang leiv, ca. 40 x 30 cm.Legg den over på bakepapirkledd plate.

Legg kjøttdeigen i en stripe på midten av leiven og strø osten over.

Skjær 2 ½ -3 cm. brede remser fra kanten og inn til kjøttdeigen på begge sider. Brett remsene rundt kjøttdeigen.

La brødet heve 30 minutter under klede.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Skjær kjøttdeigbrødet i skiver før servering.

Godt og annerledes er det å bake inn kryddret kjøttdeig i brød. Det egner seg ypperlig som piknik- mat eller til sultne ”tenåringer”.

(Besøkt 617 ganger, 1 besøk i dag)