Ingredienser:
70 g smør
3,5 dl melk
½ pakke gjær (blå)
105 g (ca 1¼ dl) Sukrin
1-2 ts kardemomme
2 ts sukker (for å hjelpe i gang heveprosessen)
450 g (9 dl) hvetemel
50 g (1 dl) Hi-maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
120 g (2 dl) rosiner
Evt. sukat
1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
Deigen kan gjerne lages kvelden før, og kaldheve i kjøleskap over natta.

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen sammen med sukker. Ha i rosiner og sukat. Elt i mel, Sukrin og kardemomme. Deigen kan godt være litt løs, da blir den ekstra saftig. Ha deigen over i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett julekaken til heving under plast eller klede på et lunt sted i ca. 2 timer.

Visp sammen egget og pensle kaken. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i ca. 50 minutter, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

(Besøkt 65 ganger, 1 besøk i dag)