Ingredienser

1 kg svært modne plommetomater, flådd og uten kjerner
2 grønne paprika, skrelt og uten kjerne og frø
1 agurk, skrelt
90 g hvitt brød
½ rødløk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
5-6 ss extra virgin olivenolje
2 ss sherryeddik
salt
2 ½ dl isvann
TILBEHØR:
2 tomater
1 grønn paprika, skrelt og uten kjerne og frø
½ agurk
1 rødløk
2 hardkokte egg uten skall
2 skiver loff uten skorpe
olivenolje til steking

Tilberedning

Grovhakk tomatkjøttet og spar på saften som renner ut. Skjær de grønne paprikaene i terninger. Skjær agurken i små biter. Skjær vekk brødskorpene og riv brødet i små biter.

Ha tomater og tomatsaft, paprika, agurk, løk, hvitløk, loff, olje, eddik, isvann og litt salt i en kjøkkenmaskin. Ingrediensene skal blandes godt, men ikke bli for finfordelte – suppen skal ha en vis grovmost konsistens.

Kontroller balansen mellom olje og eddik. Ha i mer av det som trengs. Sett suppen til kjøling i minimum 2-3 timer.

Gjør klar tilbehøret. Skjær grønnsakene i mellomstore terninger. Grovhakk de hardkokte eggene. Skjær brødet i små terninger og stek dem i olivenolje til brødbitene er gyllenbrune på begge sider. Arranger tilbehøret i små skåler.

Suppen kan om ønskelig fortynnes med mer isvann før den serveres, men den skal være relativt tykk. Server suppen og send tilbehøret rundt separat.

(Besøkt 59 ganger, 1 besøk i dag)