Ingredienser

1pk fersk gjær for søte deiger
6 dl melk
1ss fiberhusk+1-2ss pofiber(synes fiberhusk gir en spes.smak)
1 egg
250-300gram margarin
650 gram rød semper+ en pakke Toro fin kakemiks
150 gram sukker + 1ts sirup
1ts bakepulver+ 1 ts kardemomme

Tilberedning

Smelt smøret og ha i melk, varm til 37 grader, smuldre gjæren i en bolle og tilsett melk/smør-blandingen. rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker/sirup og fiberhusk/pofiber. La svelle i 10 min. Tilsett egget og melet/bakepulver og la maskinen gå i 5-10 min. Nå skal du ha en passe fast deig, la den evt være litt løsere ved å holde av litt av melet.Heves til dobbel str. i ca 30-50 min. Ha mel på bakebordet og kna deigen sammen. Deles i 2 og kjevles ut med lett hånd til et rektangel, pensle på mykt smør, strø med sukker/kanel. Rull sammen og del opp til snurrer. Heves i 30 min., pensle m/egg og stekes i 10-12 min på 225-250 grader.

(Besøkt 379 ganger, 1 besøk i dag)