Ingredienser:
1 kopp (engelsk mål cup: ca. 2,5 dl) sammalt hvetemel, fin
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 kopp rosiner
1 kopp valnøtter
1 kopp brunt sukker
2 revne gulerøtter
2 egg
1/2 kopp olje (soya, solsikke eller det du måtte ha)
Til glasur på toppen:
125 gr krem ost f.eks philadelphia (gjerne light)
1 ss margarin eller smør
1 ts vaniljesukker
1 1/2 kopp melis
Vil du ha en litt større kake legger du til en halvpart ekstra av alle ingrediensene.

Fremgangsmåte:
Sikt hvetemel, bakepulver og kanel sammen. Ha i og bland alle de tørre ingrediensene, rosiner, valnøtter, brunt sukker og revne gulerøtter. (Er du ikke glad i store biter, hakk nøttene og rosinene opp først, da henger også kaken bedre sammen.)
pisk sammen eggene med oljen og bland sammen med resten. Hell i form f.eks. paiform 22-24 cm i diameter. Dersom du bruker en form som ikke kaken skal serveres i, må du smøre den eller kle den med bakepapir. Sett inn i moderat varm ovn på ca 180 grader celsius. Der trenger den ca. 25-30 minutter.
Til glasuren blander du krem-osten, melisen, vaniljesukkeret og margarinen sammen. Smør den over kaken etter at den er litt nedkjølt. Pynteforslag: Lettkokte babygulerøtter (i litt sukkervann) delt på langs. Sitronmelisseblader eller mynteblader danderes rundt kaken.

Kommentarer:
Rask å lage

(Besøkt 48 ganger, 1 besøk i dag)