Ingredienser

250 gr. ferske eller fryste brokkolibuketter
vann, salt
½ dl. griljermel
1 ½ dl. vann eller melk
500 gr. kjøttdeig
1 egg
¾ ts salt
(1 krm. malt muskat)
1 ss revet løk
150 gr. bacon
½ – 1 dl. buljong eller vann

Tilberedning

Kok brokkolibukettene etter anvisning på pakken eller som ferske . La dem renne godt av før de avkjøles.
La griljermelet svelle i væsken i ca. 10 minutter.
Bland kjøttdeig, egg, salt, muskat og løk.
Arbeid farsen smidig. Form den til et brød. Legg den i en smurt ildfast form. Lag en fordypning midt i farsen og legg brokkolibukettene i. Dekk over med farsen. Legg deretter baconet over slik at hele farsen blir dekket.
Stek formen på rist nederst i ovnen ved 200 grader, ca.45 minutter.
Spe med litt buljong eller vann mot slutten av stekingen.
Du kan gjøre som vist på bilde, med poteter skåret i båter som du legger rundt kjøttbrødet og steker alt på en gang, eller du kan servere med kokte poteter. Hasselbackpoteter og evnt. grønne bønner eller revne gulrøtter smaker også fortreffelig. Du kan også godt ha brun saus eller bearnèsaus til.

(Besøkt 772 ganger, 1 besøk i dag)