Ingredienser

750 gr. poteter

1 løk

3 hardkokte egg

1 ss. margarin

500 gr. kjøttdeig

1 boks knuste tomater

3 ss. mild chilisaus

1 terning kjøttbuljong

( 1-2 fedd/båter hvitløk, presset)

2 ss. hakket persille

1 ts. paprikapulver

½ ts. salt

2 krm. pepper

Tilberedning

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Hakk løken og del eggene i skiver.

Smelt margarinen i en kjele og fres løken i et par minutter. Bland i kjøttdeigen og la den frese til den har fått farge.

Bland i tomater, chilisaus, buljongterning, hvitløk, persille, paprikapulver, salt og pepper.

La det koke i noen minutter. Smak til og kryddre evt. mer.

Legg halvparten av potetskivene i en smurt, ildfast form. Strø over litt salt og pepper. Hell over kjøttsausen og legg på eggeskivene.

Legg på resten av potetene og strø over litt paprikapulver.

Stek gratengen i midten av ovnen, ved 175 grader i ca. 45-50 minutter, eller til potetene er myke.

Det smaker også veldig godt med litt reven ost på toppen mot slutten av steketiden.

Server gratengen med baguette og en grønn salat.

(Besøkt 168 ganger, 1 besøk i dag)