Ingredienser

500 gr havremarv
1/2 l lettmelk
250 gr romtemperert smør
775 gr hvetemel
180 gr sukker
1 ss hjortetakksalt

Tilberedning

Ha havremarven i en bolle. Slå melken over og la det stå i kjøleskapet over natten.
Dagen etter smuldrer du smøret i melet. Ha i resten av det tørre før du slår over havremarven med melken. Bland alt sammen godt. Det er mulig du må ha litt mer hvetemel. Deigen skal være så fast at den ikke er helt klissete, men pass på at du ikke har for mye mel i. Det er bedre å bruke litt ekstra mel når du kjevler ut.
Strø et lag med mel på bakebordet og hvelv over deigen, del opp i mindre biter. Kjevle ut deigen til den er mellom 1mm og 2mm tykk. Pass på å løfte opp leiven innimellom, så den ikke sitter fast. Bruk et glass for å stikke ut kjeksen, eller lag en mal av papp. Legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir.
Varmluft: 180 grader 12-15 min.
Vanlig over og undervarme: 200 grader 12-15 min. Følg med, de skal være litt gyldne i fargen. Avkjøl på bakerist. Oppbevares i lufttett kakeboks.

(Besøkt 852 ganger, 1 besøk i dag)