Klippfisk er saltet og tørket torsk (Gadus Morhua). Rik på vitaminer og mineraler! Godt utvannet klippfisk og tørrfisk er spennende variasjonsmuligheter som også kan  legges rett på grillen. Klippfisk og tørrfisk kan marineres, men husk at marinade til klippfisk ikke må være salt.

Klippfiskeventyret i Norge startet på slutten av 1600-tallet da en nederlender ved navn Jappe Ippe kom til Kristiansund og tok i bruk teknikken han hadde lært hos Portugiserne.

I Lofoten ville vi også nyte denne godsaken, men her, som i mange andre saker gjorde vi vår egen vri. Å ta i bruk det en har for hånden gir ofte uante gode resultater, så også her:  På uthusenes nordvegg fant vi de helt riktige forhold med akkurat passe mengde sol og akkurat så mye nordavindspeising at vi rett og slett spikra han på veggen!

(Besøkt 161 ganger, 1 besøk i dag)