Ingredienser

4 lammeknoker
1 løk i båter
2 laurbærblad
2 terninger hønsebuljong
4 skiver bacon i biter
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
2 bokser tomater, hakkede
2 bokser bønner (gjerne to forskjellige)
1 ss sukker
1 ss eddik
Salt og pepper
Urter til pynt

Tilberedning

1. Ha knoker i en kjele med løk, laurbærblad og buljongterninger. Dekk med vann og kok opp, ta vekk skummet og kok videre under lokk i 1-1 1/2 time til kjøttet er mørt (dette kan forberedes en dag i forveien).
2. Stek bacon og løk i en kjele, ha i hvitløk og tomater. Kok opp og ha i bønner og kok i 10 min. Smak til med sukker, eddik, salt og pepper, spe eventuelt med litt av kraften som knokene ble kokt i.
3. Ved servering has salt og pepper på knokene, servér med bønnegryte og pynt med friske urter.