Kondil – algerske smultringer | Mine oppskrifter


Ingredienser

5 dl kveitemjøl
ca. 15 g gjær
2 dl vatn
1 ts vaniljesukker
1 dl sukker
ca. 2 dl olje til frityrsteiking

Sukkerlake:
2 dl sukker
2 dl vatn
3-4 ss pressa sitron

Tilberedning

# Brukar du fersk gjær blander du den med 1 dl av vatnet (37°C) og ca. 1 ts sukker. La den stå og godgjere seg i ca. 10 min. Bland den så med resten av ingrediensane til ein smidig deig. Hvis du brukar tørrgjær, blandast alle ingrediensane samtidig. Hugs 40-45°C på vatnet ved bruk av tørrgjær.
# Dekk deigbollen til og la den stå og heve seg på ein lun og trekkfri stad i ca. 1½ time.
# Varm oljen til 175 grader. Fukt hendene, del deigen i valnøttstore emner og form dei til runde ringar.
# Frityrsteik ringane til dei er gylne på begge sider.
# Kok sukker, vatn og sitronsaft til sukkerlake. Dypp ringane i sukkerlaken.

Rating: 4.3. From 3 votes.
Please wait...