Ingredienser:
200 g malte mandler
200 g melis
2 store egg
½ ts bakepulver

Fyll:
½ l kremfløte
2 ts pulverkaffe
1 ss kokende vann

Pynt:
Ca. 100 g mandelflak
125 g ferdig marsipan
2 ts pulverkaffe
1 ss kokende vann
mokkabønner
noen marsipanroser og blader

Fremgangsmåte:
Pisk tykk eggedosis av egg og melis. Bland sammen de malte mandlene og bakepulveret og vend dette forsiktig i eggedosisen. Legg bakepapir på stekebrettet og tegn opp tre rundinger, ca 22 cm i diameter. Fordel kakedeigen i disse og stek bunnene ved ca. 200 grader, midt i ovnen, i ca 10 minutter. La kakebunnene ligge helt plant under avkjølingen.

Løs opp pulverkaffe i vannet. Stivpisk kremen , bland inn kaffeoppløsningen og fordel denne kremen mellom lagene, over kaken og på sidene. Ta av litt krem till å pynte med til slutt.

Dryss mandelflakene rundt kanten av kaken. Til toppen knas marsipanen med kaffeekstrakten og kjevle den til en rund leiv som skjæres til så den passer på kaken. Plasser marsipanlokket og pynt til slutt med noen kremtopper og mokkabønner og gjerne noen marsipanroser. Kaken blir best hves den får stå og trekke noen timer før den serveres.

Husk å følge godt med på det som stekes i ovnen . Et par minutter for mye kan ødelegge – blir fort brent.

(Besøkt 559 ganger, 1 besøk i dag)