Ingredienser

500 gr. mandler

500 gr. melis

3-4 eggehviter

2 ss. hvetemel

Tilberedning

Mandlene males og blandes med melis i en kasserolle (ikke jerngryte).

Elt inn 2 av eggehvitene (upiska).

Varm deigen så i kasserollen over middels varme, og rør inn resten av eggehvitene (upiska).

Elt godt hele tiden. Deigen er klar når du såvidt brenner deg på fingeren.

Pakk den godt inn i plast eller folie, og la den kjølne litt.

Trill så fingertykke pølser, eller mal den med kjøttkvern med egen hullskive og trill litt på dem med hendene etterpå.

Spray formene godt med formfett, og fyll dem med pølsene. Skråskjær ved skjøtene og klem lett til.

Sett kransekakeformene på stekeplater.

Steketid: 210 grader, 12 minutter, nederste rille.

Når kransekakeringene er ferdig stekt og tas ut av ovnen, lar du dem ligge litt før de tas ut av formene.

Gi formen et godt dunk, så løsner ringen lettere.

Eggehviteglasur (slyng):

1 eggehvite

ca. 4 dl melis

2 ts. sitronsaft eller eddik

Eggehvite, melis og sitronsaft eller eddik, piskes godt med mixmaster. (Pisk ca. 15 minutter.)

Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksakmønster på hver ring etterhvert som kaken settes sammen.

Kransekaken kan med fordel fryses, enten før eller etter den er satt sammen.

(Besøkt 1 168 ganger, 1 besøk i dag)