Ingredienser

50 gr gjær
2 dl melk
150 gr margarin
400 gr hvetemel
1 egg
200 gr gulost, revet
100 gr kokt skinke, finhakket
1 ½ dl purre, finsnittet eller litt hakka vanlig løk

egg til pensling
litt revet ost til dryss på toppen

Tilberedning

Rør gjæren ut i lunken (37 grader) melk. Bland i smeltet smør, mel og egg, og lag en jevn deig. Hev i ca 30 mi nutter.
Trill deigen ut til en lang pølse og kjevle den flat. Fordel ost, skinke og purre langs midten av deigen. Rull sammen, og løft deigen over på stekeplaten. Form deigen som en kringle med skjøten ned mot platen.
La den etterheve ca 15 minutter. Pensle med egg og dryss med litt revet ost eller sesamfrø.
Serveres lunken.
Stekes i ovn på 225 grader, nederste rille i ca 30 minutter.

(Besøkt 2 886 ganger, 1 besøk i dag)