Ingredienser

100 g smør/margarin
120 g sukker
4 eggeplommer
3 ss melk
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
Fyll:
3 dl kremfløte
Vaniljekrem eller romfyll

Tilberedning

Rør smør og sukker hvitt, ha i eggeplommer og melk. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det godt inn i deigen. Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag. Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret. Pisk videre til alt sukkeret er oppløst. Hell marengsen over røren i langpannen. Strø om lag 100 g hakkede mandler over det hele. Stek kaka ved 180 grader til marengsen får er stiv og har fått lett gyllen farge. Avkjøl. Piske fløten stiv og land med vaniljekrem. Del kaken i to og legg krem mellom bunnene.