Ingredienser

1-2 kyllingbryst pr. person
salt og pepper
smør til steking

MARINADE

3 ss soyasaus
3 ss appelsinjuice
1 1/2 ss honning
2 ts fersk ingefær
1/3 ts svart pepper
1/2 ts salt
2 pressede hvitløkbåter

SITRONSAUS

1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl hønsebuljong
3 ss sitronsaft
1 eggeplomme
2-3 ss fløte
salt

Tilberedning

1. Bland sammen marinaden i en bolle og legg i kyllingbrystene, la det stå et par timer i romtemperatur.

2. Smelt smør til sausen og rør i hvetemel. Spe med buljong. Smak til med sitronsaft, og la sausen koke i ca. 5 minutter.

3. Tørk av kyllingbrystene og stek dem et par minutter på hver side mens sausen koker.

4. Rør sammen fløte og eggeplomme.

5. Ta sausen av varmen og visp inn eggeblandingen. Sausen må ikke koke etter at den er jevnet med eggeplomme.

6. Anrett sausen som et speil på tallerkenen og legg kyllingbrystene oppå. Pynt med sitronskiver og sitronmelisse, samt smørdampet squash. Serveres med kokte poteter eller ris.