Ingredienser

2 kyllinger, à 700-800 g
2 små bokser sjampinjong i skiver
100 g meierismør
4 ss hvetemel
1 flaske hvitvin
2 poser parmesanost
salt

Tilberedning

Del kyllingene i serveringsstykker, brun de i panne og legg de over i en gryte. Brun kyllingene videre i 10-15 minutter. Tilsett 3-4 dl hvitvin og la gryten stå og trekke til kyllingen er mør. Avkjøl.

Fjern kjøttet fra beina til kyllingen så mye som mulig. Legg de i en ildfast form, og legg sjampinjong over.

Rør sammen 4 ss hvetemel og 2 ss smør i en liten kjele. Spe med kraften fra gryten og eventuelt mer hvitvin til en tykk, lys saus. Smak til med salt.

Slå sausen over kyllingen og dryss parmesanost over. Legg noen smørklatter over parmesanosten til slutt.

Stek ved 200 C i 20-30 minutter til retten er gyllenbrun. Server med ris og grønn salat.

(Besøkt 97 ganger, 1 besøk i dag)