Ingredienser

DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
2 løk

FYLL
1 grillet kylling
200-300 gram frisk sjampinjong
1 middels stor purre
2 ss smør
2 1/2 ss hvetemel
3 dl kraft eller buljong
1 1/2 dl kremfløte
1/2 ss soyasaus
1/2 ts knust estragon
salt og pepper

Tilberedning

1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i biter. Skjær soppen i skiver og purren i ringer.

4. Fres sopp og purre i smør. Strø over melet og spe med kraft og fløte. Kok forsiktig i ca. 10 minutter. Rør av og til. Smak til med salt, pepper, estragon og soya.

5. Smør en lav og vid ildfast form og hell i stuingen. Formen bør være nesten full. Kjevl ut 3/4 av paideigen og legg den som et lokk over formen.

6. Rull ut resten av deigen og legg den langs kanten. Gjerne tvunnet. Skjær med kniv i lokket på noen steder. Pensle med egg og stek i 20 minutter ved ca. 220 grader til paien har fått pen farge.

7. Server med grønn salat.

(Besøkt 217 ganger, 1 besøk i dag)