Ingredienser

4 kyllingfileter
1 ss olivenolje
1 avokado
1 ss sitronsaft
4 store never med blandet salat (jeg brukte hjerte- og ruccolasalat)
2 vårløk
1 rødløk
16 – 20 cherrytomater

Marinade: 8 soltørkete tomater, saften av en halv sitron, 1 ss olivenolje, 2 ss sesamolje (kan byttes med olivenolje), 1 neve friske basilikumblader, pepper og salt.

Tilberedning

Start med å vanne ut de soltørkete tomatene i en bolle med kokende vann, skyll de av til slutt. Deles opp i strimler.

Hakk basilikumbladene og bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i strimler. Freses i teflonpannen i 1 ss olivenolje, saltes og pepres. Legg dem så i marinaden.

Del avokadoen i skiver, press sitronsaft over så de ikke blir brune. Del cherrytomater i to, vårløk og rødløk i ringer. Riv opp salaten. Alt blandes sammen i en bolle. Rør godt, men forsiktig rundt slik at alt får marinade på seg. La salaten stå og godgjøre seg en halv times tid før servering. Serveres med grove baguetter eller brød til.