Ingredienser

DEIG
125 gram smør
2 dl hvetemel
1 dl grovbakst
2 1/2 ss kaldt vann
2 løk

FYLL
2 løk
100 gram revet ost
1 dl fløte eller cottage cheese
2 dl melk
4 egg
salt og hvit pepper
muskat

Tilberedning

1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Finhakk løken og surr blank i en kasserolle.

4. Pisk egg, fløte og melk godt sammen. Tilsett løken og deretter den revne osten. Bland godt. Smak til med salt, hvit pepper og litt muskat og la det tykne litt.

5. Fordel 2/3 av paideigen i en egnet form. Sukkerbrødform kan gjerne brukes. La deigen gå litt opp på sidene. Hell løk- og osteblandingen over.

6. Form strimler av resten av deigen og lag rutemønster oppå. Strø med litt ost og stek ved 140 grader i ca. 40 minutter.

7. La paien hvile litt før du skjærer i den. Serveres med grønn salat.

(Besøkt 133 ganger, 1 besøk i dag)