Ingredienser

90 gram smør
1/2 beger kesam
3 dl mel
halvparten hvetemel,
halvparten grovt mel
20-30 småløk
3 egg
3 dl H-melk
3 dl reven ost
2 tomater
friske spinatblader
hvitløk
salt & pepper

Tilberedning

1. Kna sammen smør, kesam og mel. La hvile i kjøleskap.

2. Skrell løken og kok den knapt mør i lettsaltet vann og la den renne godt av i dørslag.

3. Kjevl ut paibunnen og fordel i paiform godt opp langs kanten. Prikk med gaffel og stek ved 200grader i 10 minutter.

4. Pisk sammen egg og melk. 5. Riv osten og tilsett ost smak til med salt, pepper og presset hvitløk.

6. Sett småløken i paiskallet. Hell eggeblandingen over. Legg spinat og tomater i skiver innimellom. Stek i ca. 25-30 minutter ved 200 grader.

Fyllet kan varieres. I tillegg til småløk kan du bruke kjøttdeig eller eggeblanding med tomater, sopp, spinat, ost.

Med kesam blir deigen veldig lett å kjevle ut. Uten kesam beregnes 125 gram smør og 2-3 ss kaldt vann.

(Besøkt 64 ganger, 1 besøk i dag)