Ingredienser

2 store løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss hakket timian
1 ss hakket bacon
1 ss smør
3 dl hvitvin
7 dl kyllingbuljong
2 ss soyasaus
2 dl mel
1 ss bakepulver
1 ss maizena
1 dl vann
1 løk i ringer
100 g revet parmesan

Tilberedning

Løk, hvitløk, timian og bacon freses i smøret. Ha på hvitvin, kyllingbuljong og soyasaus. Kok opp, la putre i 20-30 min, smakes til med nykvernet sort pepper.

Bland sammen mel, bakepulver, maizena, vann og litt salt. Løken i ringer vendes i mel, og så i frityrrøren, friteres sprø i kjele med olje (160 grader).

Server løksuppen i dyp tallerken. Legg oppi osten. De friterte løkringene legges ved siden av.

* En klassisk fransk løksuppe ville vært uten de friterte løkringene. Oppå ville man lagt en skive brød, toppet med ost og varmet i ovnen.

(Besøkt 113 ganger, 1 besøk i dag)